Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2012. október 18., csütörtök

Kis piros

   Egyszerű kis darab, könnyű kis mintával. Igaz, még bele kellett jönnöm a Drops-minta rajzának leolvasásába (hogy miért nem jók nekik olyan jelek mint másoknak?), mivel ez volt az első rajzos amit tőlük kötöttem. Fairy web néven fut: http://www.garnstudio.com/lang/en/pattern.php?id=5517&lang=en
   Bőven van még az olasz cashwool fonalamból, meg sem látszik rajta, hogy hiányzik belőle 26 g. Igen, 2,6 dkg! Jó, hát a kendő mérete sem nagy, 132 cm széles, 60 cm magas. 3,5 mm -es tűvel kötöttem.




2012. október 16., kedd

Vége a kényszerpihenőnek!

   Nem lehet ezt sokáig bírni! Bezzeg főzni, teregetni, vasalni, porszívózni azt muszáj... kötni, fonni azt nem... 'hát na ne már'! :)
   Sajnos egy ideje minden évben beköszönt a kezem egy-két ízületében itt-ott jelentkező hetekig tartó fájdalom. Örülök ha nem dagad be, nem jelentkezik erősebb gyulladás. Sajnos örökölt hajlamom van rá, a nagymamám rengeteget szenvedett tőle. Igyekeztem az elmúlt két hétben pihentetni, fáslizni, kenegetni. 
   Eddig bírtam, aztán óvatosan befejeztem az aktuális kendőmet és fonalamat. 
   Most először a fonalat mutatom, aztán majdcsak lefényképezem a kendőcskét is (semmi komoly, kis egyszerű, aranyoska).
   A finom merinót ezúttal is magam festettem, majd rokkán fontam.  Olyannak tűnik számomra mintha valami lilás árnyalatú antik tárgy lenne.
   11,2 dkg kb. 540 m



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...