Ha szívesen időzöl Jane Austen korában, sétálnál a hajdani Cranford utcáján vagy Downton Abbey falai között, netalán vásárolnál a 'The Paradise' áruházban, jó helyen jársz. Kizárólag romantikus HÖLGYEKNEK!

2013. március 22., péntek

Anna vállkendő

   Annak idején mikor néhány éve elkezdtem csipkét kötni először arra gondoltam, lehet hogy csak három színt fogok használni. Fehéret, pirosat, és feketét. Na jó, esetleg még szóba jöhet az 'ekrü'. Mert ezek olyan nagyon klasszikusak. Nagy szerelmeim a halvány pasztellek, de azóta is mindig vissza-vissza térek ezekhez az alap színekhez. Ők sohasem unalmasak.
   Csak ez a minta volt borzasztóan egyhangú. Egy Drops design minta (Joy of Fall) alapját ültettem át finom csipkefonalra. El sem hinné az ember hogy szinte ugyanaz. 
   Extra finom cashwool fonalból, 3,5-ös tűvel készült. 
   114 cm széles 60 cm magas lett. A súlya hihetetlen, megnéztem nem romlott-e el a mérlegem: 2 dkg 



2013. március 10., vasárnap

Rozsdás lila

Sokat kötöttem mostanában, de azért a rokkához sem maradtam hűtlen.
Egy kis fonalka csak "lejött" róla... :)
Saját festés, Rikkeréktől származó merino, 10,8 dkg 386 m lett. Feltöltöttem őt is a többiek mellé a Meska Alkotók boltjába.

2013. március 9., szombat

Abiesa

   Megjelenésekor többek között én is buzgón lapozgattam a Motolla magazint
Hogy őszinte legyek ezer éve nem kötöttem magamnak pulcsit vagy kardigánt, de most... nem tudtam ellenállni. Kutas -Keresztes Ágnes Abiesa terve már csak azért is vonzott mert egyszerű, csinos, és ki szerettem volna próbálni már végre a felülről kezdett raglán ujjú kötést. 
Könnyen ment, öröm volt a mintát használni. Meg is kerestem hamar Ági többi tervét is, biztosan fogok még venni közülük. 
   A fonalam kicsit megnehezítette a pontos méretet, de a kötéspróba életet mentett. Ez egy ismeretlen nevű cimke nélküli gyapjú fonal, és ehhez a projekthez igencsak vastag. 3,5 helyett 3-as tűvel kötöttem, és eggyel kisebb méretet választottam a mellbőségemhez képest. Nem döntöttem rosszul. Még így is hamarabb be kellett fejeznem az ujja és a test hosszát. Milyen jó hogy fentről kezdődő, többször próbálgattam közben... Kényelmes lett a bősége, de még pont annyira, hogy nem túlságosan lezser. A babám 38-as méretű (én is). 
   Viseltem már, nagyon tetszik.
   A következő (néhány csipke után), Vég Anett kardigánja lesz... :))

2013. március 8., péntek

Nem adom... enyém :)

   Elkészültem a megrendelt Sofiával, de lustaságból nem fotóztam. Igaz, teljesen ugyanolyan lett mint az első. Hamar el is küldtem a leendő tulajdonosának.
   Nem tudok kiábrándulni az észt csipkékből. Olyannyira nem, hogy a saját készletemet is bővítettem. 
   Előző bejegyzésemben említettem, hogy félretettem (rám nem jellemző módon) egy megkezdett csipkét. A fonal színe borzalmas. Én szeretem a halvány, tört fehér színt, de ez olyan kékesen piszkos fehér. Az ok amiért mégis megrendeltem, az a vágy volt, hogy igazi észtországból származó alapanyagot használhassak legalább egyszer. Sajnos a fonal képén nem volt egyértelmű az árnyalat, így nem tetszik, a tervem viszont bevált. 
   Mivel nehéz dolog ilyenkor télen fekete darabot kötni, a kész csipkét festettem. Izgalmas volt, féltettem kicsit, de tökéletes lett. Olyannyira hogy teljesen beleszerettem. Már viseltem is lányom szalagavatóján, és megint bebizonyosodott számomra, hogy egyáltalán nem kényelmetlen stólát hordani egy-egy alkalomra. Pedig nem tűztem össze mint itt a képen, a sáltűket még nem sikerült szívembe zárnom. Sajnos a szél fújdogált mikor fényképeztem. Nem is volt türelmem sokat fotózni, meg aztán még egy-két darabot kellett...
   A minta észt mintakönyvből származik, hagyományos rávarrt szegéllyel. 3-as tűvel készült.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...